Nefes Çalışmaları Ne İşe Yarar

Dilek Torun - Nefes Terapisi

 

Bugün sizlerle nefes konusundaki bazı detaylardan bahsetmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi nefes konusu neredeyse herkes tarafından önemsenmeye başlanmış olsa da, bu konudaki uzman sayısının artışı ile de bilgi ve uygulama artışı da doğmuştur.

Danışanlarımın çoğu bana geldiğinde ya “doğru nefes terapisi almak istiyorum” diyor ya da “nefes terapisi öğrenmek istiyorum” detaylıca asıl istediklerinin ne olduğunu sorduğumda ise; doğru bir diğer anlamıyla doğal nefes almak istediklerini belirtiyor. Kaldı ki, başlangıç olarak doğru olanda burdur aslında.

Dolayısı ile bakıldığında nefesle ilgili her şey nefes terapisi gibi algılanıyor.

Oysaki nefes terapisi nefes konusunun en son gelinen hatta en son gelinmesi gereken aşamasıdır.

Bütün eğitim ve seanslarımda bunları detaylıca paylaşıyor ve kişiye göre hangi uygulamalarının daha faydalı olduğuna birlikte bakıyoruz.

Nefes çalışmalarını bir nevi antibiyotik gibi düşünün, nasıl bir antibiyotik bir kişiyi hemen ayağa kaldırırken bir başkasına iyi gelmiyor ya da alerji yapabiliyor, işte nefes çalışmaları da böyledir.

Her şey herkes için doğrudur ya da yanlıştır gibi genelleme yapılması bana sorarsanız çok doğru değildir.

Bununla birlikte dünyaca tanınmış ve bilimsel olarak kabul görmüş doğal/doğru nefes tanımımız ve kullanım şeklimiz elbette var.

Burada da yine kişiye özgü çalışmalarla bu aşamaya ulaşıldığı için ben şu teknik kesin doğrudur fikrinden ziyade kişinin PH seviyesi ve metabolizma hızına göre adım nefesini adım doğal ve faydalı haline getirmeyi daha uygun buluyorum.

Şimdi sizlere net bir genelleme olmaması ile birlikte nefes izleme, tutma, yavaşlatma ve hızlandırma çalışmaları ne işe yarar onları kısaca özetleyeceğim

 

Dilek Torun Nefes Kullanım listesi

 

Tabloda da görüldüğü gibi nefesi farklı şekillerde kullanmak aynı sonuçları yaratabiliyor.

Şimdi nefes tutmakla nefesi hızlandırmak nasıl aynı sonuçları oluşturuyor diye sorabilirsiniz. Bende hemen cevaplayayım.

Bunun birkaç nedeni var; Bunlar kişinin PH seviyesi, metabolizma hızı, psikolojik durumu, ruhsal durumu, fiziksel durumu, vitamin, mineral seviyeleri, yaşı ve hastalıkları gibi birçok konuyla ilgilidir

Kişinin saydığım bu durumlardan herhangi birinin değişmesi ile kullanacağı nefes teknikleri de değişir. Aslına bakarsanız, nefes değiştikçe kişi olması gereken, unuttuğu, kaybettiği, bıraktığı doğal haline doğru dönüşür.

Şimdi burada bahsettiğim konu sadece nefesi teknik ve doğru olarak kullanmakla ilgili kısımdı.

Nefes terapisi konusuna bakacak olursak; bu konu doğru nefes ve nefes teknikleri konularıyla birlikte ilerliyor olmasına rağmen bunların tamamen dışındadır.

Çünkü nefes terapisi (holoterapi) kişinin nefes yapısıyla değil bilinçaltı kayıtları ile çalışılır,  tamamen doğru/etkili/sağlıklı nefesin tersi bir çalışmadır.

Yukarıdaki tabloda belirtilen çalışmalar kişinin uzmandan aldığı bilgiler sonrası kendi kendine uygulayabileceği teknikler iken holoterapi nefes terapisi mutlaka bir uzman kontrolünde yapılan bilinçaltı yapılandırma çalışmalarıdır.

Umarım kafanızdaki nefes terapisi, nefes tekniği, doğru nefes sorularına biraz açıklık getirebilmişimdir.

Bu paylaşım sonrası siz de kendi adınıza hangi yolu seçeceğinizi çok daha net görebileceksiniz diye düşünüyorum.

 

Şifa olması niyeti ile

Sevgi ve ışıkla

Dilek Torun

25.10.2018

Kategori : Blog Yazıları

Yanıt Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>